Subway Surfer er et pisse irriterende spil

10 jul

Det danskudviklede mobilspil Subway Surfers, tidens hotteste casual game, er ufatteligt godt og urimeligt iriterende.

Subway Surfer på iPad

Subway Surfer på iPad. (Foto: John G.)

På godt og ondt er det danske mobilspil Subway Surfer nostalgisk og moderne på én gang. Men også VILDT irriterende.

I korte træk skal en graffiti-bølle stikke af fra en vagtmand, efter at være blevet taget på fersk gerning, for at have spraymalet et tog. Og så går det over stok og sten. Over bomme, gennem tunneller og oven på toge, som man for alt i verden skal undgå, mens man samler mønter, og løser dagens missioner.

Subway Surfer har en social dimension, hvor vennerne kan udfordres, og netop her, begynder jeg at blive irriteret – men på den gode måde.

Du kan ikke stoppe

Spillet er STÆRKT vanedannende, men hvor er det dog inderligt træls, når ens venner scorer flere hundrede tusinde point, og man selv aldrig kommer højere end alt for lidt. Det er øv med øv på.

Jeg har det med Subway Surfer, som med spil i gamle dage på Commodore 64 og Amiga 500. Spil som Bomb Jack  og Paper Boy havde på mig samme egenskab, som Subway Surfer; du kan ikke stoppe med at spille. Så snart irritationen sidder i hele kroppen, er du nødt til at starte et nyt, for ”det kan da ikke passe jeg ikke kan slå de andre”.

Det sker ikke så tit, at der udkommer et spil, der har den egenskab – kvalitet om man vil. For det kræver underliggende høj kvalitet, når et spil, skal fange casualgamers i længere tid. Hvis ikke kvaliteten er der, ender spillet som et ”one hit wonder”.

Subway Surfer er høj kvalitet, men også VILDT irriterende.

Dansk succes og kvalitet

Udover at gameplayet er i orden, følger både musik, lydeffekter og ikke mindst grafik med. Der er tænkt over detaljerne, hvor missioner og det sociale element er med til at sikre afhængigheden hos spilleren.

Desuden kan man med penge købe sig til dygtighed, så den økonomiske model, har udviklerne ligeledes styr på.

De danske firmaer Sybo Games og Kiloo står bag Subway Surfer, der allerede har rundet flere end seks millioner downloads, så succesen er hjemme, og en mulig eksportsucces for de danske udviklere, er en realistisk mulighed, hvis de formår, at fastholde spillerne med nye udfordringer.

Subway Surfer holder dig fanget, fordi spillet er on-going og at du aldrig er rigtig ”game over”, da banen aldrig er helt ens. Men det er nu stadig pisse irriterende, fordi jeg stadig ikke er god nok.

Hent spillet til iPhone og iPad. Android? Ja, I venter bare, og hygger jer med Wordfeud imens, der nok var sjovt en kort overgang, ja et ”one hit wonder”.

Tip: Hvis du vil have hjælp, så læs denne artikel om, hvordan du slår vennerne i Subway Surfer.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: