JOBS er en fantastisk film – ikke kun for Apple fans

5 sep

Filmen JOBS er ‘must see’, ikke kun for Apple fans. Iværksættere og ledere vil også være underholdt.

Filmanmeldelser er subjektive bedømmelser, men nogle gange lyder det slet ikke som om, at man har set den samme film.

iOBS

Det er også interessant at huske på, at Apple ikke noget nyt har opfundet, siden iPad i 2010.

Jeg har set filmen JOBS der handler om Steve Jobs og Apple. Jeg undres over de anmeldelser jeg indtil nu har set, der for det meste har givet filmen en negativ medfart.

I DR 2 Morgen fortæller super iværksætteren Martin Thorborg, at den er langtrukken og ”som at se våd maling tørre”. Go’ Morgen Danmark på TV 2 synes heller ikke om den, hvilket underbygges af kun to stjerner på DR Kultur. Stort set samme meldinger finder vi i de udenlandske anmeldelser.

Min oplevelse af JOBS er en helt anden. Jeg var fanget fra start til slut i de godt 2 timer og 14 minutter filmen varer. En lille tåre i øjenkrogen blev det også til et par gange undervejs, og da jeg forlod mørket, havde jeg i flere dage svært ved at slippe oplevelsen.

Jeg synes JOBS på glimrende vis beskriver hans dobbelte personligheder, og hvilken urimelig ubehøvlet leder han var. Det er en fængslende historie om, hvordan ting kan lykkedes hvis man kæmper og brænder for dem – ikke Hollywood-fiktion men en historie fra det virkelige liv.

Alle med en iværksætter i maven bør se JOBS, og mon ikke de kommer ud af biografen med kroppen fyldt af gå-på-mod. Det betyder ikke noget om man er Apple- eller Steve Jobs fan, da filmen er meget mere end det.

Uanset hvordan man drejer det, så forvandlede Steve Jobs vores adgang og holdning til teknologi, og gjorde ting muligt, som ingen andre kom i nærheden af at tænke på. Han ændrede teknik til følelser, hvilket blandt andet har ført til, at Apple fortsat er et af verdens stærkeste brands.

Det er også interessant at huske på, at Apple ikke noget nyt har opfundet, siden iPad i 2010.

Hovedrollen spilles af Ashton Kutcher som gør det fantastisk, særligt set i lyset af, at det er ufatteligt utaknemmeligt at spille en person, så mange mennesker har en holdning til.

Filmen kommer (heldigvis) hurtigt over hans opvækst, hippieperiode og hans mange forhold. Den kommer ikke omkring Pixar, iPhone og iPad eller afslutningen på hans liv. Den starter og slutter med den første iPod i 2001.

JOBS er den bedste film jeg har set i år, og den fortjener 5 ud af 6 stjerner.

INFO: I Danmark har vi også iværksættere der brænder for deres jobs. Mød et par af dem i min seneste podcast “Million-opkøb i telebranchen“. Du kan i en anden udsendelse møde Lars Gravesen, der har skabt det første danske smartphone.

Reklamer

En kommentar to “JOBS er en fantastisk film – ikke kun for Apple fans”

 1. Flemming 13. september 2013 hos 06:14 #

  Har ikke set filmen, men kan sagtens forestille mig at den er underholdende.

  “Det er en fængslende historie om, hvordan ting kan lykkedes hvis man kæmper og brænder for dem – ikke Hollywood-fiktion men en historie fra det virkelige liv.”

  Ovenstående sætning skal dog nok tages med et gran salt. Flere af jobs’ venner, forretningsforbindelser mm. kan ikke genkende forløbet fra filmen.

  Tag et kig på denne artikel med tilhørende interview af Steve Wozniak:
  http://www.tomshardware.com/news/steve-jobs-movie-wozniak-review,23920.html

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: